Circles of Joy

Kunstpingvinen er gået i selvsving.

I, der har fulgt med på min Instagram – kunstpingvinen – vil vide, jeg er gået i selvsving med cirkler i en serie, jeg kalder Circles of Joy. Og her i juleferien er det blevet til 3 større værker Christmas circles of Joy 1-3.

Sidste år faldt jeg over en Ted Talk med Ingrid Fetell Lee, der har haft stor betydning for mig og min kunstneriske udvikling. Hun er designuddannet, men arbejder nu med aesthetics of joy, altså hvad det er, der giver os glæde. Hun fandt bl.a. frem til, at cirkler, klare farver og gentagelser giver os en umiddelbar glæde. Og jeg er helt enig. Når jeg arbejder med farverne og lader dem folde sig ud i cirkler, nogle mere runde end andre, kan jeg fysisk mærke glæden vokse i min krop. Specielt røde og gule cirkler løfter mit humør.

I arbejdet med cirklerne har jeg endda opfundet en ny måde at male cirkler på, ta da. Før malede jeg fra omkredsen og indad, så jeg vidste, hvor stor cirklen var fra starten, men en dag startede jeg indefra og arbejdede mig udad. Ikke den store forskel, vil du måske sige, men for mig var det intet mindre end en revolution. At se cirklen vokse i stedet for krympe var, som min 11 -årige søn ville sige, oddly satisfying (underligt tilfredsstillende).

I Christmas-serien har jeg ladet mine magnolier i kraftig rød indgå, ligesom der i anledning af julen er brugt lidt guldtusch. Alle malerier er i A3 – 30×42 cm og koster kroner 650,- pr. styk inkl. fragt. Se værkerne under fanen ”Circles of Joy”.

Og se Ingrid Lees Ted Talk, hvis du vil have mere glæde ind i din hverdag :o)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *