Kunstpingvinen

Nyt logo

Kunstpingvinen 2019

Efter 15 år med det samme maleri som logo er det tid til et nyt. Jeg ønsker at vise min begejstring for farver og fineliner, og som I måske har gættet, er rød og blå mine klare favoritfarver.

Kunstpingvinen har også fået en hel del mere personlighed, og er gået ind i det nye årtusind, lidt sindigt, og er nu at finde på instagram og facebook…

Jeg mangler dog stadig at lære at redigere billeder, så jeg undgår den grå baggrund, men giv mig bare 15 år mere, så skal I se løjer…

Rockhopper

Rockhopper – privateje, 70×70 cm, akryl på lærred

Kunstpingvinen – hvor stammer det fra?

Navnet Kunstpingvinen faldt naturligt, da jeg for mange år siden skulle lave min første udstilling og kiggede mine malerier igennem. På langt de fleste var hovedmotivet nemlig en eller flere pingviner. Kunst+pingviner=kunstpingvinen.

Men hvorfor så pingviner?

For 20 år siden så jeg en udstilling på Statens Museum for Kunst. Jeg har i dag ingen anelse om, hvilken udstilling det var, til gengæld faldt jeg over en lille bog med postkort i butikken. Billederne forestillede forskellige slags pingviner og var taget af den fantastiske naturfotograf Frans Lanting. Siden da har de smukke og udholdende dyr spillet en stor rolle i mine malerier og tegninger. Jeg har en fornemmelse af, at de giver mig en ro med deres sort/hvide grafiske fremtoning i mine til tider ret farvestrålende billeder.

I nogle perioder har pingvinen bare fungeret som fixpunkt i billedet, andre gange for at skabe et rum, en fornemmelse af størrelse og perspektiv, men på det sidste er pingvinen begyndt at optræde som selvstændig personlighed i kraft af min karakter Mimis ven, Buddy.